Miért a szamártej?
A szamártej az anyatej helyettesítőjeként szolgál, mivel laktózt, fehérjéket,ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavat tartalmaz.
A szamártej 4-szer több C-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej.
A szamár tej komponensei, mint a fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok, esszenciális zsírsavak, bioaktív enzim és koenzim, a bőrnek kiegyensúlyozott táplálékot és megfelelő hidratációt biztosít.
A szamártej természetes, hypoallergén tejként használatos, a csecsemők élelmiszer allergiánál mintegy 90%-a tolerálja.
A C-vitamin (aszkorbinsav) antioxidáns tulajdonságai és szintézisben a kollagénben a C-vitamint létfontosságú molekulává teszi a bőr egészsége szempontjából.
Beszállítóink ökológiai minősített helyi gazdaságok, amelyek mikrobiológiai ésfizikai - kémiai kontrollt alkalmaznak minden egyes tételben annak érdekében, hogy biztosítsák a kiváló minőségű szamártejet.
Szamártej,
az 5000-es évek óta jól ismert összetevőt Hippokratész az ókori Görögországban már használta gyógyulásra és bőrregenerációra
Egyiptomi ókorban a szamártejet mind táplálkozási, mind kozmetikai célokra használták széles körben mind a belső, mind a külső gyulladásra, valamint tápláló italt is készítettek gyermekek és csecsemők számára, mivel összetétele nagyon hasonló az anyatejhez.
Az ókori Rómában az arisztokrácia italként használta. A nők, akik tisztában voltak tulajdonságaival szépségük növelésére, fiatalságuk megtartása érdekében alkalmazták.
A monda szerint Kleopátra, Egyiptom királyné is szamártejben fürdött, hogy megőrizze bőrének szépségét és ifjúságát.